Acupunctuur

Acupunctuur

Acupunctuur en de kracht van Qi

De Acupuncturist herstelt het lichaam

Balansverstoringen in lichaam en geest veroorzaken klachten als vermoeidheid, stress, pijn en ziekte. Volgens de Oosterse filosofie spreekt men dan over het niet optimaal stromen van Qi, vrij vertaald wordt met Qi energie bedoeld. Als wij hier hinder van ondervinden, om welke reden dan ook, willen we hier vanaf. Acupunctuur kan dit soort klachten behandelen en de balans weer herstellen. Deze aanpak is op het lijf geschreven en daarmee krijgt het gehele lichaam wat het nodig heeft. 

Therapie uit het Oosten

In het Westen heeft de Oosterse Geneeskunde ook succes. Naast onze Westerse Geneeskunde heeft deze therapie zijn plek verdiend. Acupunctuur behandelt klachten als vermoeidheid, slaaptekort, spanning en pijn. Er wordt op een andere manier gekeken naar de klacht. De oorzaak van de klacht is belangrijke informatie, hier wordt de behandeling op gebaseerd.

Energiebanen met acupunctuurpunten

Ons lichaam bevat een netwerk van energiebanen, ook wel Meridianen genoemd. Dit netwerk heeft een enorm bereik op onze lichamelijke en geestelijke conditie. Meridianen staat in verbinding met de functie van onze organen. Er bevinden zich langs deze Meridianen honderden gebiedjes die invloed hebben op onze energie. 

Het kenmerkende van Acupunctuur

Het belangrijkste gereedschap in de Acupunctuur is het naaldje. De Acupuncturist prikt op speciale plekjes als het lichaam moeite heeft om goed te functioneren. Hiermee verbeteren de functies van het lichaam waardoor klachten sterk verminderen of verdwijnen. 

 

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.